del 2

Han tog min hand och förde mig till en port på andra sidan gatan. Hans fingrar slog vant in koden på de gråa knapparna och dörren gick upp med ett klick.
-Puh, vilket skyfall! utbrast han medans han tröck på lysknappen. Är det säkert att det gick bra?
-Ja, jag tror det. Jag ljög. Smärtan i händerna och knäet började uppenbara sig och regnet gjorde mig frusen.
Efter tre trappor upp öppnade han en dörr och släppte in mig i en lång hall med en garderob med glasad skjutdörr.
-Kom in, sa han. Han tände lyset och sparkade av sig skorna. Han ledde mig till toaletten. Vill du ha hjälp?
-Nej tack, det går nog ändå. Jag log tacksamt och skämdes mer än någonsin. Här stod han, den snyggaste man jag någonsin sett med brunt hår och grönbruna ögon iklädd blåa jeans,en grå munkjacka och en svart tshirt som blottades i den glipa munkjackan lämnade öppen, och tittade på mig så otroligt gulligt med ett slags oroligt leende. Men skulle jag kunna få låna lite kläder?
-Absolut! Jag letar fram något. Vill du ha te förresten?
-Öh..ja tack! Jag blev helt knäsvag när han vände sig om vid dörrkarmen och tittade på mig och log. Han log ett leende som skulle få vem somhelst att falla. Jag var tvungen att vända bort blicken och kollade ner på mina såriga händer.
Tio minuter senare satt jag med plåstrade händer, i en främmande mans kök, i hans kläder och med en tekopp i handen. Den främmande mannen hette Kim.

to be continued..


del 1

härmed börjar historien.

En vanlig sommarkväll. Det hade börjat blåsa och moln stockade sig framför stjärnorna. Jag drog min blåa kofta tätare omkring mig och huttrade till. Med en ängslig blick upp mot den nu mullrande himlen ökade jag på stegen. Och mycket riktigt två sekunder efter öppnar sig himlen och regnet öser ner. Precis min vanliga tur!
Springandes i regnet kunde jag inte se vart jag satte mina fötter och kände hur fötterna tappade greppet om den blöta asfalten och jag föll. Jag drog en djup suck och orkade inte ens fundera på ifall någon sett mig. Då hörde jag snabba steg och plötsligt såg jag ett par fötter. Svarta tygskor som tillhörde en man.
-Hur gick det? en orolig mörk röst. Jag tittade upp på honom, kikade lite under lugg och drog efter andan.
-Ehm..öhum..ja, fick jag generat ur mig. Han var bland det snyggaste jag sett. När han hjälpte mig upp såg jag att han var ungefär lika drypande våt som jag. Det droppade ifrån hans lugg som han inte lyckats skyla med den gråa luvtröjan som han hade på sig. Han kollade på mig med sina grön-bruna ögon fortfarande med sina varma händer mot mina axlar.
-Är det helt säkert? Han såg orolig ut och jag kände hur det stack i handen. Jag såg ner på mina händer och såg ett skrubbsår som blottades.
-Haha jo bortsett från lite skrubbsår, fnissade jag. fy vad jag skämdes!
-Haha, innan vi blir ännu mer blöta, vill du följa med upp? jag bor precis här. Jag kände hur hjärtat bultade i bröstet.
-Hehe..ja om det är besvärligt. Åh vad jag hatade mig själv i sådana situationer. Han är bara en snäll kille som hjälper virriga brudar när de ramlar på gatan i regnet.


to be continue..

you might not roll back my direction

att börja dagen i tron om att jag har en borrmaskin i rummet är mindre kul. att jag sen är hur trött som helst är en annan historia.
jag kände mig för ögonblicket inspirerad att skriva en historia som jag sagt i tre dagar att jag ska göra men inte gör. vad gör man när inspirationen försvinner fortare än fort?
jo man väntar en dag till.
efter en gårdag så olik mina tidigare tre dagar är jag helt slut och sitter nergrävd i soffan, knappt kapabel att göra något annat. kan hända att jag kommer göra något idag jag senare kommer ångra..det kommer antagligen leda till en springtur ikväll.
nu måste jag ha mat.


if one day you wake up and found out you're missing me
and your heart starts to wonder where on this earth i can be
thinking maybe you'd come back to the place that we meet
and you'll see me waiting for you at the corner of the street
i'm not moving..


27e juli, 01.50

återigen sitter jag uppe i natten och gör inget speciellt.
jag tänker. jag tänker på fördomar och antaganden. rykten. varför allt detta?
man kan inte ha en bra vän utan att någon antar att åh det där kanske är mer än vänskap. varför?
herrn gjorde mig precis illamående. tack!
funderar på att skapa mig en egen värld, utan fördomar och antaganden. där folk faktiskt litar på det man säger och ingen ljuger.
men vem är jag att lura, huvudet är för högt uppe i det blå. dags att landa med fötterna på jorden.
en berättelse ska snart få ta plats här.
godnatt

något vått på kinden

min dagliga kvällsritual har påbörjats. ta sig ett glas vatten och placera sig på kökstolen närmast fönstret och klicka fram diverse sidor och musik på datorn. börjar bli lite tjatigt, behöver lite ordning och reson i livet igen!
sover på tok för länge på dagarna och är vaken alldeles för sent på nätterna. fast å andra sidan, är det sådant som hör sommarlovet till så varför ta händelserna i förskott? ordningen och resonen kommer snabbare än snabbt att ta mig tillbaka till jorden, så dåligt ska jag inte må över detta.
däremot tänker jag en tyst tanke på min kära vän ebba som överger mig i norrköping för att åka på en cup i danmark. hoppas allt för väl att laget vinner cupen och att hon kommer hem frisk, glad och villig att utföra nya bus med mig.
imorgon ska jag skriva en berättelse här. en sann sådan.

oskar linnros är en helt okej grabb, han spelar för mig just nu. det är okej.
jag har knappt gjort någonting idag. sängen, soffan, köksstolen och golvet har varit mina vänner förutom undantaget då jag gav mig ut på en springtur.
när jag har något mera vettigt att berätta om ska jag göra det.
ha det bra.




du är väldigt bra min bästa vän

01.07

från att menlöst vankat upp och nerför trappen endast i syfte att ge min hund en godnattpuss ligger jag nu i min sköna säng och kollar på en av de vackraste filmerna jag vet. pearl harbor får mig att lyckligt fnissa åt den förbjudna och fina kärlek de har tillsammans och de löjliga kommentarerna som vissa ger ifrån sig ibland, men samtidigt gråta åt tragedin som senare under filmen inträffar.
så vackert..ungefär som lejonkungen.
jag kom hem halv tolv, arg som ett bi och frestade mig själv med tanken att flytta hemifrån. att hon aldrig kan förstå. ebba fick en trevlig middag iallafall, jag hade trevligt! och nu ligger jag trött, lycklig och olycklig på samma gång i min säng och tänker på hur jobbigt det måste vara för rafe i pearl harbor.
därmed avslutar jag mitt meddelande och längtar till morgondagen.
godnatt.


you showed me how it feels to have the sky within my reach..

it's kind of hopeless

öroninflammation är så hopplöst det bara går att bli.
min älskade vän ebba har dragit på sig ett virus och uteblir från kvällens händelser. hon ligger hemma i sängen och har ont i öronen medans jag sitter och beklagar mig över att hon är sjuk.
människan är alltför självupptagen.
nu ska jag göra mig iordning för en ensam tur på staden.
keep in touch

från och med du

och jag sitter uppe ikväll igen, trött som ett as och analyserar musik. märker dessutom att jag är lite tappad bakom flötet när det gäller att hålla koll på vad andra lyssnar på och vilka som är inne osv.
jag tror jag är för inrutad i det jag själv lyssnar på och glömmer bort omvärlden ibland.
dagen till ära har jag gjort så lite som möjligt och tagit en simtur i ågelsjön och försöker arbeta bort en fobi. en fobi för vatten. det är nog ingen som inser hur jobbigt det är att ha en panikkänsla i bröstet när man simmar.
iallafall här ska jag inte sitta och tråka ut mig själv med tråkiga fakta.
21 dagar till grekland!
hej


kunde inte haft roligare

from a very special place

i en beige soffa en måndagkväll i juli sitter jag och kollar på 2 ½ men. jag tror det är världens bästa program.
efter en hektisk dag på sjukhuset med ett mående på mellan nivå drog jag mig ut till min kära kusin och grillade lite. det är i sådana lägen man kommer på vilken otrolig kock man är, tyvärr skulle antagligen ingen våga äta våran mat.
imorgon blir det lite hund, springtur och möte med gamla klasskamrater, det tycker jag om!
strax dax för sömn.
godernatt

så nära..men så långt bort

det är när man sitter i sitt stora, tysta hus med ostbågar i famnen och kollar på en romantisk komedi som man ibland börjar tänka. funderar på hur lycklig man egentligen är, hur bra man egentligen har det, sen tänker man allt är relativt. ibland har man kanske rätt, jag har haft båda mina föräldrar, ingen har dött och ingen har smitit iväg med en ny kärlek. jag har inte blivit bedragen av någon jag älskar, iallafall inte som hon i filmen.
jag har egentligen ett väldigt bra liv, men som sagt, allt är relativt.
med det menar jag, det kunde vara bättre och det kunde vara sämre. 
ibland när jag kollat på en kärleks film så börjar jag ofta fundera på vad kärlek egentligen är. det kan var kärleken till mat, till sin mamma, till ett djur, till en vän, eller någon man attraheras av. men vad är det som får oss att älska? är det överhuvudtaget någon som vet det?
jag tror att lukten av en människa är det som gör att man får svårt att glömma en person. den har man andats in i lungorna och lagrat i hjärnan. den försvinner aldrig. och påminnelser av den får det att hugga i hjärtat. ett hugg så hårt att man inte kan andas.

en djup kväll med många tankar och för att förstöra det..ska jag berätta att jag saknar mitt långa hår.
godnatt



ska nog fixa mig lite hår..

jag har lurat mig själv

''när de sitter och pratar som bäst på altanen hör de hur regnet börjar smattra mot taket. mamman noterar det bara och sedan fortsätter de måltiden. ytterst snart ökar regnet kraftigt och de tittar ut. dottern huttrar till och lägger sitt blonda huvud mot sin mammas axel. det är kallt säger hon, ska vi inte gå in? mamman skakar på huvudet, så farligt är det inte än. två sekunder senare ändrar vinden riktning och regnet blåser in på altanen.''

från en partynatt i ebbas säng är jag hemma och har varit en stund.
det var en trevlig kväll och natt med bl.a nya spel, sånger och fina vänner, kan det bli mycket bättre en regnig kväll?
nu är jag ganska så..mör och ska strax rensa jordgubbar. med lite tur har ett lönebesked kommit idag också!
senare blir det en springtur och morgondagen spenderas på sjukhuset.
puss


i don't mind spending everyday
out on your corner in the pouring rain
look for the girl with a broken smile
ask her if she wants to stay awhile
and she will be loved..


en lördag på torsdagen?

så sant som jag säger det. har nästan dåligt samvete över min dagliga dos med föda. jag har dåligt samvete.
det dåliga samvetet kommer ifrån min underbara kväll tillsammans med mina underbara vänner. vad mycket som är underbart. lejonkungen maraton är optimalt!
jag gråter lika mycket varje gång mofasa dör. tre gråtande flickor och en funderar på att stoppa vatten i ögonen så det ser ut som att hon gråter. sådant är gulligt.
just nu sitter jag med datorn i knäet och fnittrar åt tråkiga reklamer. det är så otroligt patetiskt och reklamer irriterar mig egentligen. avbrott i de bra programmen. man kanske borde skaffa sig viasat plus?
efter en trevlig lördags-torsdag med blandade aktiviteter såsom häst och vänner ska jag strax hälsa kudden välkommen, jag glömde nämna att jag gick upp tjugo över åtta imorse.
imorgon ska jag ta hästen i hampan igen och ifall vädret tillåter en badtur med kusin. en springtur innan.
just nu skriver jag ner mina tankar, bra va?
sov så gott


kände för en söt bild

7+20 dagar <3

ta mig till kärlek

en rätt så kylig sommar kväll (allt är relativt) sitter jag på min altan och myser.
frågan är vad jag fortfarande gör uppe? är antagligen bara snäll mot hunden. vilken djurvän.
har haft en underbart mysig dag ute på annas land tillsammans med ebba, vilka vänner jag har!
tur i oturen som man säger har jag hästen imorgon och vill ha det avklarat på morgonen eller..måste nästan, så det fick bli en hemfärd såhär på kvällskvisten. lite tråkigt.
nu fryser jag snart fötterna av mig och är livrädd för alla nattfjärilar och dylikt så det är nog dags att dra sig innåt.
imorgon väntar, häst, helena och filmkväll!
godernatter

nu kan du dra det hur långt du vill

och värmen fortsätter att hålla i sig. är detta överhuvudtaget normalt i sverige?
32 grader inomhus, upp mot fyrtio på altanen..det är tur att graderna sjunker på kvällen.
gårdagen var trevlig, jag tog en fika med danne och lyckades skriva en låt. har tidigare nämnt mina problem med låttexter, inte tillräckligt filosofisk eller fantasifull, men i förrgår spratt det till i mig. jag satt i solstolen och svettades i värmen, kollade ut över ängen utanför huset och fick en idé. kan hända att låten kommer med när jag har spelning 20 augusti.
med tanke på värmen är det näst intill omöjligt att göra något, så dagen till ära har bestått av att handla och laga mat. vad kan någon kräva mer en sådan dag?
nej, nu ska jag dra en städreid innan jag lägger mig med en bok i solen.
pusseluss


söt hund, sött bord, söt sommar.

vi dansar och du har så mjuka läppar

en underbara dag som gav mig underbar färg.
hur mycket jag än ville bada förmådde jag inte att åka till någon sjö, så fast på baksidan i värmen med håkan på högsta volym och en bok framför näsan. så ska en del sommarlovs dagar spenderas kan jag säga.
speciellt när man haft en underbar kväll innan. spontanitet är härmed något jag ska förlita mig på till viss del.
min underbara dag avslutades med en liten ridtur och utebio med trevligt folk.
jag kan inte vara annat än nöjd.
nu är jag supertrött och varm så det är dags att lägga sig.
godnatt


you are just like a dream to me

i wonder if i ever crossed your mind

en nytränad och nyäten flicka sitter och tittar förnöjt på datorskärmen.
kom hem från göteborg idag som för övrigt var en mycket trevlig resa till efterlängtade vänner. två år känns lite för länge att vänta till nästa gång.
lite shopping blev det, lite häst, god mat och trevliga kamper och prat! å så fint jag kan rimma.
efter dagens fyra timmar långa bilresa drog vi oss direkt till ågelsjön och hoppade i ett ljummet vatten. snacka om underbart! har sveriges sjöar någonsin varit ljumma i början av juli? inte så länge jag kan minnas.
skönt var det iallafall, och ikväll stannar jag nog i soffan med filt, film och nötter. mumsigt.
ska nog skratta mig vidare genom kvällen och ha en sovarmorgon imorn. det är jag värd.
ha det gött!


en apsnygg klänning ifrån gina tricot, var bara tvungen 'cause i löve it


dyngchöllll

why do they flash up in my rearview mirror?

nu är det kokta fläsket stekt som man brukar säga. dock inte med samma betydelse som talesättet.
har legat ute i sanden hela dagen och fått mig lite färg, röd som brun. med det kom första doppet i svenskt hav i sommar! åh jäklar vad kallt det var. det blev två snabba dopp och sen ila upp till handduken för att låten solen värma mig.
som sagt, lite småröd är jag på vissa ställen, annars mår jag bra!
ska alldeles strax sova och ladda inför en springtur imorgonbitti.
godnatt

ärlighet respekt och kärlek

..det kommer man långt på.
kent fyller mina öron en liten stund till, ca tre minuter.
hur kan man bli så förälskad i något man aldrig tagit på? eller kan man ta på låtar?
jocke berg är iallafall en gud som vet hur man ska beskriva konstiga tankar och få någon att fastna vid vackra melodier.
här sitter jag iallafall med ett bultande finger och njuter av friheten. jag har nämligen sommarlov på riktigt nu!
och sista dagen på jobbet lyckades jag självklart göra ett konstigt jack i ringfingret. inget frieri på ett plåsterklätt finger.
i och med att det är söndag så betyder detta att mitt nya liv har börjat. slut på godis och dags för hårdträning. kropptrim inför grekland!
nu ska jag sova och tagga lite sanden med min kära familj imorgon.
godnatt!


the head doesn't want what the heart wants..

the world better prepare

go'kväll underbara dag. värme och sol är min grej, varför bor jag i sverige? bra fråga.
just nu har jag inga filosofiska ord att dela med mig av, det kanske kommer senare.
så..dagen bjöd på en ridtur i en paddock vid ågelsjön på en supersöt hest vid namn faxen.
mysigt, busigt, trevligt, varmt och underbart må jag säga.
synsam blev nästa station efter duschen och jag kan med glädje berätta att jag ser!
övningsköraren nästa.
ikväll kommer min älskade mor hem och innan dess ska jag tillbringa lite tid med min kära vän elin.
på återseende!


fina pojken


när jag svävar fram i mörkret

eller svävar ska jag inte säga att jag gör. jag sitter i mörkret och kollar på sex and the city en sommarnatt.
det är nästan så att jag citerar låten sommarnatt. en riktig raggar låt.
för övrigt är jag outhärdligt hungrig och delvis trött. sova vore bra, med tanke på att mitt nya liv snart börjar kan jag inte hitta något att äta på heller. efter att jag knaprat i mig två bananer borde jag vara mätt.

har iallafall sett eclipse med lars och anna idag och den var lika bra som förväntat.
helt klart väldigt värd att se.
och jag undrar ifall man kan vara kär i två personer? taylor lautner och robert pattinson har fångat mig båda två. kan man fånga deras ögon tror ni?
nu ska jag fortsätta drömma i sängen.
godnatt!


jag saknar min man ibland..

klas-ida?

hur ska man beskriva känslan som följer när doften av kvällen innan ledig dag tränger sig in? det går inte. det är lite svårt att beskriva dofter. iallafall när det egentligen är en känsla man pratar om.
känslorna är många ikväll och extremt blandade. nostalgi, ångest, lycka mm. hur är vi funtade egentligen? hur mycket känslor ska en människa klara av? på både bra och dåliga sätt verkar det som att man kan få för mycket.
för mycket sorg kan leda till att man avlider. för mycket lycka..vad leder det till? sorg? man sonas för att man får det bättre än sina medmänniskor. man kan inte få allt.
ikväll är jag filosofisk, jag undrar vart den filosofin och fantasin gömmer sig när jag ska skriva låttexter. längst bak och in i hjärnan så inte ens ett metspö kan fiska fram dem?
nu undrar man säkert, varför skriver du inte nu? filosofin finns, men orden kommer inte ut som de ska.
för att sumera dagen har jag arbetat på mitt arbete, gått en liten runda på staden i linköping och umgåtts med min kära vän elin. det är vi som pratar östgötska, pratar om fåglar för att undvika samtalsämnet om  the smalldickedguy när han står i farstun.

åh vad jag tycker om att skratta för mig själv.
strax ska jag lyda min spyflugas råd att lägga mig i sängen och snusa tungt medans jag vandrar in i en annan värld uppbyggd av tankar och fantasi.
har förresten fått ett nytt smeknamn - klas-ida.
det uppkom efter en fejkad fotfetish. att slicka på tår.

nej nu ska jag avsluta inlägget med en right now.
kents nya skiva - en plats i solen, går på för fullt, ME LIKE!
den är super.
en bild kanske kommer upp, kanske på mina extraordinära solglasögon som jag införskaffade idag.
vem vet?
godnatt


klas-ida å lars-ebba, min bästa


RSS 2.0